Sunday, January 29, 2012

Constellation [eta] - avant pop / death jazz


 Vasario 4d. šeštadienis, 20 val. 10lt @ Visi Šventi, Visų Šventų g. 7, Vilnius
Facebook

Linksmas vakarėlis iš Agharta renginių ciklo "Constellations". Septintoje dalyje atsipūsim nuo rimtų muzikų, neskaitant outsiderio amerikono Zack Kounso, kuris kartais liūdi apsikabinęs saxofoną, o paskui susinervinęs rėkia į du mikrofonus.
Jo gastrolių (37 koncertai, 30-tyje valstybių!) kompanionas kanadietis Alpha Strategy rėš organiško maniakiško pop, o lietuviškas suportas pareina iš nenuilstančio Stavario kultinio projektų VRR bei Tytia Mina Teremina.

ALPHA STRATEGY [Can]
http://www.alphastrategy.net/

ZACK KOUNS [Usa]
http://zackkouns.com/

VRR
http://hardcore.lt/vrr/

TYTIA MINA TEREMINA
http://www.tytia.eu/

------------------------------

ALPHA STRATEGY
Sujungdamas primityvius elektroninius įrenginius, senovinius sintezatorius, vokalą ir iš 1960-ųjų ištrauktas šlagerių kilpas, Alpha Strategy kuria kintančią muziką, kuri kartu ir kompulsyvi, ir nepriekaištingai sukomponuota. Naudodama pop muzikos struktūros elementus, Alpha Strategy muzika išreiškia pagarbą Patricko Millerio Minimal Man, ankstyvųjų SPK singlų neįprastoms kompozicijos kryptims, taip pat The Birthday Party įrašuose naudojamam juodąjam humorui
Rory Hinchey (Alpha Strategy) daugiau nei dešimtmetį yra aktyvus muzikantas, leiblo vadovas, žurnalistas ir DJ.

ZACK KOUNS
Zack Kouns muzikos estetikai apibrėžti galima naudoti tokias frazes kaip "Modern Liturgical" ir apocalyptic/hermetic. Jo paskutiniai darbai, vienas kurių yra "Concealed History of Coming Races", įgauna tamsaus Apalačių blugraso (bluegrass) formą. Siekdamas ištrinti ribas tarp įprastų žanrų ir naudodamas saksofoną, fisharmoniją, smuiką, vokalus ir daugybę skirtingų aparatų, visą Kouns kūrybą vienijantis principas slypi pačiose dainose.
Be abejonės vienas iš aktyviausių ir įžvalgiausių šiuolaikinio outsider art atstovų, Zack Kouns kartu yra ir muzikantas, autorius, tyrėjas, kompozitorius, kūrėjas.


No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.